uw huidige locatie:  Home > Artikel details >

Jagen in Hongarije

Lees minder...

Een imposant edelhert strekken, een prachtig damhert, een oude reebok, een rijpe moeflon of een zware keiler,dan moet je in Hongarije zijn. Hongarije is waarschijnlijk het beste jachtland van Europa.

Reebokken kunt u overal jagen in Hongarije: van noord tot zuid en van oost tot west. Er zijn reebokken van allerlei categorieën te vinden. Vaak moet u van vrij ver schieten: afstanden tot 200 m zijn geen uitzondering aangezien vele Hongaarse revieren over uitgestrekte velden beschikken waar de reebokken zich goed thuis voelen. Reebokken kunnen ook bejaagd worden in de jachtrevieren waar veel bossen zijn daar vind u reebokken tot 300 gr maar het aantal reebokken is beperkt omdat de populatie in deze jachtrevieren niet zo groot is.

Tijdens de bronsttijd in september in de bergen rond Budapest kan men edelherten schieten met een gewei gewicht tot 7 kg. In deze jachtrevieren is de populatie roodwild kleiner en zijn de trofeeën van de edelherten ook kleiner door het schaarse voedsel. In de jachtrevieren waar veel landbouw is zijn de trofeeën van de edelherten opmerkelijk groter.

Mooie damherten vind u ook al in Hongarije. Het grootste damwildbestand van Europa bevindt zich in Hongarije. Bekende revieren zijn Guth, Gyula en Gyulaj. Het is indrukwekkend om tijdens de bronst in oktober een gevecht te zien en te horen tussen twee damherten. Trofeeën van damherten tot 4 kg en soms meer vormen geen uitzondering!Een rijpe moeflonram jagen in Hongarije heeft ook zijn charmes. Moeflon is een prachtige wildsoort. Koude winterdagen met sneeuw zijn ideaal om een moeflon aan te bersen. In goede revieren kunt u met zekerheid een moeflonram jagen met slakke tot 80 cm of meer.

Zwartwild is in Hongarije overal verspreid, zowel in parken als in de vrije wildbaan. Zeer mooi is jagen in de winter bij sneeuw en volle maan. In de meeste revieren met zwartwild worden tijdens herfst en winter drijfjachten georganiseerd. Wie droomt er niet van om een kapitale keiler te strekken? Grote drijfjachten op zwartwild kunnen zonder problemen georganiseerd worden. Er kan gejaagd worden op staatsrevieren of privaatrevieren. Voor drijfjachten op zwartwild moet men wel minimaal met een groep zijn. Er kan gejaagd worden in de vrije wildbaan of staatsjachten en in zwartwildparken, voor de vrije wildbaan kan men rekenen op zwartwild tableaus van 5 tot 25 stuks per dag. In een zwartwild park kan dit oplopen tot 50 stuks zwartwild of meer. Grote keilers zijn geen uitzondering.

In het revier waar de woning gesitueerd is, overigens in een vogelcorridor van het National Park, en in de rondom nabijgelegen revieren kan en mag het gehele jaar gejaagd worden op divers wild. Meer informatie op aanvraag, de beheerder en lokale boswachter verstrekken dan de benodigde informatie. Werkelijk alle denkbare verzorging, (drijf-)jachten, activiteiten en trips zijn in overleg mogelijk.

Prijzen op aanvraag.