uw huidige locatie:  Home > Omgeving > Shopping en boodschappen

Shopping en boodschappen

In en rondom Budapest kennen de vele districten een overvloed aan mogelijkheden om uitgebreid te winkelen en rond te kijken. Het centrum van Boedapest is daartoe meer rijkelijk toegerust dan Amsterdam en heeft voor ieder wat wils. Van de bekende merken tot de wat goedkopere winkels, het is er allemaal net als al dan niet overdekte markten waar van alles te vinden en te koop is. Daarnaast zijn er in Budapest diverse en zeer moderne Shopping Malls te vinden als bijvoorbeeld West End City Center, Corvin Shopping Center, Allee Shopping Center, Budagyöngye Shopping Center, Arena Plaze en Mammut.

Zoals elders al beschreven zijn er in het nabijgelegen dorp voldoende supermarkten waar de normale en verse boodschappen gedaan kunnen worden. Qua grootte te vergelijken met een gewone Nederlandse supermarkt in een middelgrote plaats. De wat grotere Tesco bevindt zich in Cegled, deze Tesco is 6 dagen van 06.00-22.00 uur open. Op zondag en op 1 mei gesloten!

Voor de echt ongekend grote supermarkten van bijvoorbeeld Tesco en Auchan moet u richting Budapest op ongeveer 25 minuten rijden. Hier staan ongelooflijk grote supermarkten die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. Er is absoluut van alles te krijgen, veel meer dan in Nederland. Een dergelijk uitgebreid en gevarieerd assortiment, maar ook de hoeveelheden per schap, hebben we in Nederland nog niet gezien. Ook niet, zoals bij Budapest, dat je daarna tegen een gigantische rij van 98 kassa’s aanloopt waar je kunt afrekenen!